Инди микс: декември 2014

Писнало ти е от традиционните песнички, които цялата нация слуша от 1-ви декември насам? Предлагаме ти алтернатива чрез нашия весел декемврийски инди микс – той носи усмивки, кара те да се раздвижиш и навява копнеж по далечна Скандинавия.

Започваме със свежарската “Neon Love” на инди поп-рок симпатягите от Лос Анджелис WALLA. Ако след края на песента още не си започнал/а да си потропваш лекичко с крак в ритъм, то със сигурност няма да устоиш на мелодичната “Lyrebird Song” на норвежците от напълно неизвестната, но талантлива група Grandma’s Tea Party.

Скандинавското в този микс не приключва с това – норвежката банда My Little Pony (вече зовящи се с доста по-нормалното име Making Marks) разказва трогателна, но забавна история за живота на север в “Capital of Norway”. Sunturns (проект, в който участват доста членове на My Little Pony) записват участие с цели 2 песни, взети направо от гениалния им (анти) коледен албум “Christmas”. Основна тематика в него е зимното слънцестоене, а не Коледа като комерсиален или религиозен празник. Въпреки това, песните на Sunturns и My Little Pony/Making Marks (предлагаме още веднъж да си сменят името, за по-интересно!) са идеални за слушане през декември, защото носят празнично настроение с ноти, звънящи като  коледни звънчета.

Електронен поп с призрачно натрапчив вокал пък ни предлагат WILDHART от Швеция с дебютното си парче “Stuck in A Second” – струва си, чуй го!

Плейлист декември

Перлата на короната обаче е “Svalkar vinden” (“Вледеняващият вятър”) на шведите Den Svenska Björnstammen – песен, която може да те разсмее и да внесе маршов ритъм в походката ти. Препоръчваме я горещо на всеки, който е обзет от особено настойчиви депресивни предпразнични мисли.

И все пак, контраст на по-динамичните и позитивни парчета в микса прави Nathan Ball с мистичната “Echo” – в името на всички тъжни равносметки, които си правим в края на всяка година.

Плейлистът за декември се допълва от австралийското дуо Hollow Coves, което набира значителна популярност в Soundcloud, страшно симпатичният поп проект на Chase Jenkins Lovelast, и разбира се, инди чудото от Кейп Таун, ЮАР – Matthew Mole. Американците от Smallpools пък правят сензация с парти хита “Karaoke”.

Толкова от нас, приятно слушане и Весели празници, независимо дали празнуваш Коледа, Слънцестоенето, Ханука, края на 2014-та, началото на 2015-та или двойната надница, която се полага на работещите по време на почивните дни!

A Very Indie Winter (Инди микс: декември 2014) 


1. WALLA – “Neon Love”
2. Grandma’s Tea Party – “Lyrebird Song”
3. My Little Pony – “Capital Of Norway”
4. Den Svenska Björnstammen – “Svalkar vinden”
5. Sunturns – “The Sun Turns”
6. Matthew Mole – “You & Your Crown”
7. Nathan Ball – “Echo”
8. Hollow Coves – “The Woods”
9. WILDHART – “Stuck in a Second”
10. Smallpools – “Karaoke”
11. Lovelast – “Turn”
12. Sunturns – “Season Cyclics”


Снимка на обложката: Marat Safin

Ако декемврийската ни плейлиста те е накарала да се усмихнеш, сподели я с приятели чрез бутоните по-долу:

Share