Вдъхновена от приказките: 11 фотографии на Шелби Робинсън

Шелби Робинсън (Shelby Robinson) от щата Джорджия, САЩ, е едва 19-годишна и самоука във фотографското изкуство, но се радва на изключителна популярност в сайтове като Flickr и 500px.com.  Творбите на Шелби са концептуални – вдъхновени от общуването с природата, от вълшебните детски приказки, а също и от множество произведения на класически и съвременни автори.

В описанието на повечето си фотографии, тя често поставя стихове или цели пасажи от романи, с цел да обогати метафоричното послание на изображението и да му предаде завършен вид.

Ето какво разкрива Шелби за любовта си към фотографията пред интернет-изданието “Rinse”:

“Фотографията значи много за мен, защото е полето за изява, което никога не съм имала досега. За първи път в живота си мога да творя и да изразявам най-личните си мисли и чувства. Не мога да рисувам, затова фотографията се превърна в нишата, в която пасвам най-добре. Тя беше ключа към катинара на съзнанието ми. Тя ми донесе свобода и ми позволи да се боря за собствената си уникалност.”

Към момента талантливата девойка учи и работи на три места, но въпреки това намира време за фотография – било то в ролята си на независим фотограф за празнични събития, било за концептуалното си изкуство, с което става известна.

Подбрали сме за теб 11 от най-добрите фотографии на Шелби Робинсън. Ако ти допаднат, препоръчваме ти да разгледаш акаунта й във Flickr, където можеш да откриеш пълните описания и анализи на всички изображения, както и вдъхновяващите цитати към тях.

01. Once Upon a Love
(“Once Upon a Love” | “Имало една любов” )
01. Legends of the Sea (Explored!)
(“Legends of the Sea (Explored!)” | “Легенди за морето” )
02. Pathways
(“Pathways” | “Пътеки” )

“Независимо кои сме и как сме живели, винаги оставяме част от себе си в миналото. Точно този аспект исках да уловя в настоящата фотография. Една безкрайна одежда, изпъстрена с различни цветове, влачеща се зад нас докато ние пристъпваме напред, в непознатото. Цветовете са метафора на личностните ни качества, действията, мислите ни – на всяка частичка от нас.”

03. Mother Nature
(“Mother Nature” | “Майката Природа” )
04. Spreading Christmas Spirit
(“Spreading Christmas Spirit” | “Разпръскваща Коледно настроение” )
05. Undimmed by TIme
(“Undimmed by Time” | “Неповехнала от времето” )
06. Light upon a midnight soul
(“Light upon a midnight soul” | “Светлина върху една полунощна душа” )

“Моите демони винаги са били само в главата ми. Никой не може да ги види, освен самата мен. Ала те ме направиха силна – вляха в мен най-великата светлина. Никога не бих се отказала от страданията, които ми причиниха, защото без тях не бих била там, където съм сега.” 

07. Nocturne
(“Nocturne” | “Нощен пейзаж” )
08. Burning in the Skies II
(” Burning in the Skies II” | “Пламтяща в небесата II” )
09. A Dance of Endless Dreams
(“A Dance of Endless Dreams” | “Танц от безкрайни сънища” )
10. Awakened
(“Awakened” | “Пробудена” )

© Всички фотографии принадлежат на Shelby Robinson (shelby_rae)

Share