Безумно, опасно и опияняващо: COIN – „Run“

„Ние сме млади и непобедими“ – с този надпис започва новият музикален клип на инди поп групата COIN. Изглежда от бандата наистина вярват в тази илюзорна „максима“, защото членовете й извършват всякакви безумия пред камера. Разбира се, най-вероятно една армия от каскадьори и монтажисти стои зад лудориите, демонстрирани в „Run“, но това не пречи на видеото да поражда повдигане на вежди, цъкане с език и може би пориви на тайно възхищение у неподготвения зрител.

„Сърфиране“ на покрива на кола, висене на една ръка от ръба на покрива на висока сграда, лягане между релсите пред преминаващ влак – на това ставаме свидетели само в първата минута на клипа! Дивотиите продължават с игра на бейзбол, в която топката е заместена от ножове, голф със спрейове за графити и какво ли още не… И всичко това на фона на жизнерадостна, бърза инди мелодия с лесно втълпяващ се припев.

Накратко – „Run“ има немалък потенциал за бъдещ инди хит, стига половината клип да не бъде цензуриран от MTV. И все пак, живеем в свят, където факторът „Не правете това у дома си“ носи най-вече слава, така че ослушвайте се за песни на COIN по радиата!

Американската група COIN се появява за първи път на инди сцената през 2013-та година. Макар и чисто технически изобщо да не са инди (зад гърба им седи Columbia Records),  Chase Lawrence,  Joe Memmel, Ryan Winnen и Zachary Dyke имат стил, насочен именно към феновете (и чартовете) на независимите изпълнители. Дебютният едноименен албум на COIN излиза на 9 юни тази година и вече е пуснат в предпродажба в iTunes

Обложката на сингъла Run

Share