Инди микс: април 2014

В интерес на истината, на повечето нови хитове от тазмесечния микс попаднахме случайно, и то докато избирахме мрачната електронно-заредена инди селекция за март. Нямаше по-хубаво чувство от това да откриваме песен след песен, които от първо слушане ни караха да се усмихнем и да натиснем бутона „Replay“! За съжаление, точно през изминалия месец искахме да избегнем традиционния инди фолк ритъм, затова и оставихме за април всички жизнерадостни тракове, в които се влюбихме.

Концепцията зад априлския плейлист е простичка – 11 песни, които носят добро настроение, и които те карат да тактуваш с крак на работното място, да танцуваш щастливо и некоординирано у дома, или да потичаш в парка, вдишвайки свежия пролетен въздух. 

Започваме с 19-годишния британец Калъм Бъроуз, по-познат като Saint Raymond. С бодрото си поп-звучене, тракът „Everything She Wants“ носи ударна доза позитивизъм. Преминаваме през аналогично свежата „Everything We Touch“ на Say Lou Lou, която впечатлява с блестящи лирики и гастролира успешно в сайтове от ранга на IndieShuffle и Hillydilly:

I lived inside the hidden bay,
And time used to pass so slow
I raised dragons by my side,
But I, I had to let them go

(Не, песента не е за Денерис Таргариен, макар че след началото на 4-ти сезон на „Игра на тронове“, мислите на доста народ са насочени към Мирийн).

В априлския микс намират място още австралиецът Garrett Kato и ироничната „Hipster Kids“; шведско-американската-електро-поп-кънтри-но-най-вече-инди банда Grizfolk; англичаните от Racing Glaciers, за които ще ти разкажем по-подробно в следващите дни; доста популярните вече HAERTS, и разбира се, откритието ни за изминалия месец  – момчетата от Sons & Lovers (хвърли едно око на Фейсбук страницата ни, на която питаме къде е заснето видеото към брилянтния сингъл „Ghosts“).

Направихме и един смел ход, включвайки демо запис на талантливия 17-годишен англичанин Jamie Murray. Песента „Paradise“ e с авторски текст и музика, и е записана на iPhone. Разбира се, качеството на демото не е високо, но въпреки това мекото звучене на „Paradise“ не може да остави нито един слушател безразличен.

Допълваме музикалната селекция със стожери на инди културата като Of Monsters and Men, Keane и Patrick Wolf. Именно от сингъла „The Magic Position“ на последния, почерпихме идея за името на нашия априлски микс:

So let the people talk
This Monday morning walk
Right past the fabulous mess we’re in
It’s gonna be a beautiful day
So do the bluebirds sing
As I take your hand
And you take my kiss
And I take the world

Хайде, слагай слушалките, пускай микса и отивай да завладяваш света!

The Fabulous Mess We’re In (Инди микс: април 2014)

1. Saint Raymond – „Everything She Wants“
2. Say Lou Lou – „Everything We Touch“
3. Garrett Kato – „Hipster Kids“
4. Grizfolk – „Vagabonds“
5. Racing Glaciers – ‘New Country“
6. Sons & Lovers – „Ghosts“
7. Keane – „On the Road“
8. Jamie Murray – „Paradise (Original Song, Demo)“
9. HAERTS – „Hemiplegia“
10. Of Monsters and Men – „Dirty Paws“
11. Patrick Wolf – „The Magic Position“ (Sundark & Riverlight version)

Снимка на обложката: anita-anti.com

Ако тазмесечната селекция ти е допаднала, сподели я с приятели и последователи чрез бутоните по-долу:

Share