Ще можем да чуем Sofa Surfers и „Beyonder Girl“ на живо!

Ако обичаш алтернативна музика, София е точното място, където трябва да бъдеш през ноември. Австрийската трип-хоп банда Sofa Surfers пристига в столицата на 21.11., за да представи най-новия си албум „SCRAMBLES, ANTHEMS AND ODYSSEYS“. Концертът на „австрийските Massive Attack“, както ги наричат, ще се случи в клуб „Mixtape 5“, с подкрепата на Австрийското посолство у нас.

Sofa Surfers ще са в пълен състав, а концертът на бандата ще е в рамките на второто издание на музикалната поредица NightLive. Очаква ни една вълнуваща концертна нощ, която ще включи и представянето на новия албум на друга чуждестранна банда, която организаторите от EventEase ще обявят по-късно през октомври.

Кои са Sofa Surfers?

 Sofa Surfers са група с характерно звучене между сурова „рок електроника“ и новата вълна в китарния „трип-хоп“. Експерименталният музикален проект е основан от четирима обсебени от качествения звук инструменталисти от Виена: Wolfgang Schlögl, Markus Kienzi, Wolfgang Frisch и Michael Holzgruber. По-късно се присъединява и специфичният ъндърграунд глас на вокалиста Mani Obeya.

Началният тласък е даден с дебютния им сингъл “Sofa Rockers”, който веднага бива забелязан и емблематично миксиран от небезизвестния по онова време Richard Dorfmeister:

Веднага след това с негова помощ Sofa Surfers издават и първия си супер-успешен студиен албум „Transit“. Още от самото начало те залагат на новаторското за тогава дъб звучене, към което през годините непрестанно добавят по някоя нова звукова подправка.

Миналата седмица австрийците издадоха видеото към новия си  сингъл “Beyonder Girl”:

Sofa Surfers говорят с много страст за новия си албум:

„Супер емоционално е! Това е албум за 21-и век. За днешния ден, за изминалата година и за бъдещето. Борим се за любов, за надежда и за омраза. Независимо дали ви харесва или не, всички ние следваме един път и всички ще стигнем до неговия край рано или късно. Каним ви да усетите нашата честота и да затрептите и да се издигнете заедно с нея!“

Повече за събитието

Стани част от тази транс-музикална вибрация с трип-хоп бандата Sofa Surfers и новия им албум на 21 ноември от 22:30 ч. в „Mixtape 5“!

Билети „Ранно Пиле“: цена от 15/20 лв. само в магазин Яко ( ул. Граф Игнатиев №43)

Стандартни и онлайн билети: цена от 20/25 лв. в мрежата на Еventim.bg (OMV, Texномаркет, Пикадили и др.)

Препоръчваме ти да следиш събитието през официалния Фейсбук event.

Share