Песен, която докосва: Sleeping At Last – „Countdowns“

Райън О’Нийл, композиторът и изпълнител, стоящ зад проекта Sleeping At Last, e познат на любителите на инди музиката най-вече с нежни и тъжни балади, повечето от които със зашеметяващи и докосващи лирики. Любими тематики на Райън са произходът на живота на Земята, океаните, смисълът на съществуването и разбира се, Космосът. Едни от най-популярните му музикални откровения са двете EP-та „Atlas: Space 1“ и „Atlas: Space 2“, съдържащи общо 11 трака, всеки от които посветен на планета или спътник от Слънчевата система. Ако харесваш „Saturn“, „Sun“ или „Pluto“, направо ще се влюбиш в новия сингъл на Sleeping At Last, написан специално за сериала „The Astronaut Wives Club“.

Още от първите 10 секунди на „Countdowns“ става ясно, че Sleeping At Last по никакъв начин не изневерява на характерния си стил – песента спокойно може да бъде част от всеки от издадените досега негови албуми и EP-та… и въпреки това, по някакъв свой си начин, „Countdowns“ е брилянтна:

Както лесно можем да се досетим, текстът съдържа директни препратки към сериала, но забележително е, че въпреки конкретиката на „астронавтската“ тема, всъщност лириките са вълшебно неясни и двусмислени:

I brush the dust off, gain composure for another round.
when did my life become a series of countdowns?
I curse the heavens for pulling you away from me.
At the same time,
I pray that you’ll find everything you seek…

„Countdowns“ е от онези парчета, които слушаш вечер, когато търсиш отговорите в изминалия ден, правиш равносметките си… и малко или много, мечтаеш. Това е любовна песен към идеала, към приеманите на драго сърце трудности, само и само за да бъдеш с човека, когото обичаш. Мнозина ще се асоциират с чувството, изразено в нея. И Райън О’Нийл за пореден път ще е успял да създаде инди бижу, досегът до което показва добър музикален вкус.

…and I’ll be starry eyed,
I’ll be starry eyed,
I’ll be starry eyed for you
I’ll be starry eyed for you

Със звезди в очите, подкрепи Sleeping At Last и закупи легално „Countdowns“.

Countdowns текст на песента

Колаж: © @timmit (Twitter)

Share