Поглед назад: Irish Stew of Sindidun – „Take Me High“

Свежарската „Take Me High“ на сърбите с ирландско звучене Irish Stew of Sindidun се върти нонстоп в офиса през последните дни и това не бива да учудва никого. С наближаването на летния сезон някак неизбежно търся готини и ободряващи мелодии далече от настоящите „комерскални“ (комерсиално-музикални) недоразумения; за добро или лошо, най-често се връщам към добре познатите ми отдавнашни открития.

Клипът към „Take Me High“ излиза през 2011 г. и за 4 години събира забележителните за инди творение 243,000+ преглеждания в YouTube. Приятните вокали, любимите на всички ирландски ритми и закачливият текст са част от формулата за успех, а допълнени с лъхащото на морска пяна видео, превръщат сингъла в пример за учебник по инди маркетинг.

Е, да – Converse в близък кадър, лятно море, руса девойка, цигулки и котка – всяко клише присъства в музикалния клип към „Take Me High“, но по някакъв необясним за мен начин, крайният продукт изглежда страхотно. Гледай и се увери сам/а, а аз се оттеглям, припявайки си:

Wanna catch my breath? Make the winds never blow.
Wanna be my darling? Take me high, take me low

Видео към Take Me High


Irish Stew of Sindidun започват като гаражна банда, свиреща кавъри на The Pogues’, в комбинация с известни балади от ирландския фолклор. През 2003-та започват да създават авторски песни, а през 2005-та излиза дебютният им албум „So Many Words“. Истинското признание идва през 2011-та с тавата „New Tomorrow“, от която е и сингъла „Take Me High“. Специалното издание на албума е пуснато за свободно сваляне на официалния сайт на групата. 

Share