„Smells Like Teen Spirit“, както не сте я чували никога преди

Колко смелост се изисква, за да изпълниш по съвсем различен начин една песен, символ на цяло поколение?

25-годишният инди изпълнител Noah Gundersen (Ноа Гундерсен) пусна за свободно слушане в Soundcloud своя кавър на хита на Nirvana от 1991 г. „Smells Like Teen Spirit“. Само месец по-късно, песента вече е събрала над 18 000 слушания, а всички блогъри се надпреварват да хвалят това, което Гундерсен е сторил с гръндж химна на Кърт Кобейн.

Познатият текст на „Smells Like Teen Spirit“ получава напълно нов, пропит с болка прочит, като разтърсващата балада на Гундерсен позволява на слушателя да вникне в най-мрачната емоция, заложена от Кобейн преди толкова много години. За разлика от оригинала, тук липсват сарказмът и гневът – останало е място само за тъгата.

Задължителен както за почитателите на Noah Gundersen, така и за феновете на Nirvana (а защо не и Radiohead), този кавър определено заслужава да му отделите от времето си. Съветваме ви да го изслушате, когато сте сами в ноемврийския здрач.

„Smells Like Teen Spirit“ на Noah Gundersen е част от неговото най-ново EP „Twenty Something“, което  може да бъде закупено по време на концертите от есенното турне на инди звездата, от 7digital.com или като част от делукс версията на „Ledges“.

Ноа Гундерсен - турне
Noah Gundersen. Снимка: michaelporterphotography.com (2014)
Share