Инди микс: февруари 2015

Искаш ли да се усмихнеш широко и искрено? Колкото и да е лош деня ти, позволи си да чуеш нашия инди микс за февруари и ти гарантираме, че в следващите 30+ минути настроението ти ще се подобри значително. В „месеца на любовта“ отново НЕ сме заложили на традиционни клиширани любовни парчета. Тази година избрахме готини, веселяшки и доказали се инди хитове, предназначени за всички, които копнеят за хубава музика и празнично настроение – независимо от повода. Всички песни са особено подходящи за озвучаване на карнавал, или по-точно, инди карнавал (ех, де да имаше подобни събития в България…)!

Инди карнавална среща

Започваме с „Come With Me Now“ – жизнерадостната смес от поп и южноафрикански джаз, която направи KONGOS от слабо известна инди група в световен феномен с над 25 милиона гледания в YouTube. Песента е използвана в десетки сериали и реклами, включително и в многообичания от нас „The Originals“. Американската рок банда Young Rising Sons също записва участие в нашия микс – с „King Of The World“, обявена от блогърите за „летен стадионен хит“. Добре познатите на всички ни англичани The Wombats пък се завръщат с нова тава през 2015-та, и доколкото можем да съдим по сингъла „Greek Tragedy“, „Glitterbug“ има потенциал за нещо голямо. Клипът към песента е прелюбопитен, но искрено те съветваме да не правиш подобни неща у дома си, камо ли да ги причиняваш на любимите си групи. С други думи, контролирай се, когато видиш Lamb в София в началото на следващия месец. Да, Lamb също намериха място в плейлистата за февруари с вълшебната балада с космически привкус „We Fall in Love“.

Нашият редактор nevsmile настоя да включим в микса и новото й откритие Red Cabin, които залагат на класически инди рок и лесен за припяване текст в „Barricade“. А по предложение на Alomantka, финландците от Satellite Stories присъстват с цели две парчета: оптимистичната „The Trap“, в която обаче се усеща и припламващ гняв към обществените нагласи, и нежната „Australia (Don’t Ever Let Her Go)“, която засяга вечните проблеми на връзката от разстояние:

The hardest thing to learn
Is to lose something you’ve earned

На двата полюса са пък WALK THE MOON и Scars on 45; докато първите носят нотка на безгрижие и веселие с абсолютния инди поп хит „Shut Up and Dance“, Scars on 45, в типичен техен стил, успяват да донесат цинично-меланхоличен привкус и на сравнително бодра мелодия. Въпреки това, песента на последните си струва да бъде чута, дори и от носталгия към предишни хитове като „Heart on Fire“.

И накрая, можем да напишем стотици редове за Butch Walker And The Black Widows и песента му, откровена критика към музикалния свят – „Synthesizers“, но бихме се радвали да чуем твоето непредубедено мнение! Затова не се колебай да ни драснеш няколко реда коментар!

The Indie Carnival (Инди микс: февруари 2015)


1. KONGOS – „Come With Me Now“
2. Young Rising Sons – „King Of The World“
3. The Wombats – „Greek Tragedy“
4.  Red Cabin – „Barricade“
5. Satellite Stories – „The Trap“
6. Butch Walker And The Black Widows – „Synthesizers“
7.  Lamb – „We Fall In Love“
8. WALK THE MOON – „Shut Up and Dance“
9.  Scars on 45 – „This Is Not Your Love Song“
10. Satellite Stories – „Australia (Don’t Ever Let Her Go)“


Снимка на обложката: Alizee Omaly Photography

Ако някоя от песните те е усмихнала и те е накарала да се чувстваш по-добре, дай ни едно рамо, споделяйки този микс в социалните мрежи чрез бутоните по-долу:

Share