Sons & Lovers: завладяващ инди поп от Острова

От британския инди квартет Sons & Lovers определят музиката си  като „хитови поп песни“. Това си е доста смело решение, предвид че повечето успели независими творци бягат като от чума от етикета „поп“.

Но в крайна сметка, истинският поп се гради на лесно запомнящата се и грабваща музика, а Sons & Lovers предлагат точно това – изчистено и приятно за ухото звучене, постигнато с китари, синт и пулсиращ ритъм на барабани. Особено впечатление с красивите си лирики и завладяваща мелодия ми направи най-новия им сингъл „Lover“, който официално влиза в продажба на 24 март. Имам чувството, че тази песен ще се превърне в част от саундтрака ми за пролет 2014.

Бандата, чието название е вдъхновено от едноименния роман на Д. Х. Лорънс „Синове и любовници“, вече има доста успехи зад гърба си. Началото не е лесно: за да се издържат, вокалистът Том Лилиуайт и барабанистът Джош Гимбър работят какво ли не – от бармани, през боклукчии и шофьори, та чак до готвачи, но посвещават всяка свободна секунда за работа по първите демота на групата. Блогосферата във Великобритания ги надушва през 2012 г. и дебютният сингъл „Set My Heart“ достига дори до местните радиостанции – нещо нечувано за песен, чийто видеоклип е заснет без никакъв бюджет!

За да се отличат от множеството синт-поп дуота, които заливат пазара, Том и Джош привличат към групата басиста Дан Конти и китариста Тим Хилиър-Брук (който, между другото, преди е свирил в метъл бандата Architects!). Веднага след това Sons & Lovers сключват договор със звукозаписната компания „Polydor Records“, което им дава възможността да подгряват банди от ранга OneRepublic, и да участват в турнетата на имена като Ellie Goulding и The Naked & Famous.

Завладяват Интернет пространството с няколко трака, включително сингъла „Ghosts“ (фантастичен текст и видео!), доста изпипания като звучене и визия „The Only One“ и любимия на всички критици „Golden“.

Сред моите лични фаворити обаче се нарежда песента „King“, написана в рамките на два дни в усамотението на една спалня в Брайтън.

Към момента бандата има договор с независимия лейбъл „Killing Moon“, но все още очакваме  дебютния им албум.

Ако музиката на Sons & Lovers ти е допаднала, можеш да ги потърсиш във Facebook и Soundcloud, а ако искаш повече хора в България да ги чуят, не се колебай да споделиш този пост в социалните мрежи.

Открий изпълнител Sons and Lovers

  ©  bypip.co.uk

За почитатели на: Bastille, Grizfolk, Racing Glaciers, донякъде Keane

Share