Петъчно: Stalking Gia – „Born Free“

Това е една от онези песни, които носят усещането за свобода, за мокра от росата трева под босите крака, за освежаващ планински вятър в средата на лятото, за нощни танци около лагерния огън… Какво по-подходящо за този петъчен следобед?

Когато се заслушаме в текста на песента на Stalking Gia обаче, откриваме сериозна тематика в запомнящите се напеви:

„Born Free“ е една изключително лична песен за мен и представя откровеното ми виждане за света“, споделя изпълнителката, която е също композитор на музиката и автор на текста. „Битката срещу дискриминацията е на всички нива и ние се сблъскваме с нея всеки ден. Исках да напиша песен-химн, която проповядва мир, а не война към различните от нас“.   

Нюйоркчанката Stalking Gia често е сравнявана с Lana del Rеy, Banks и Marina and the Diamonds. Самоопределя се по-скоро като композитор на песни, а не певец, макар гласът й да е впечатляващ. Работила е по музикални проекти с големи имена като Stevie Aiello (Thirty Seconds To Mars) и Alex Suarez (Cobra Starship). Наскоро подписва договор с  Warner / Chappell Music. 

През последната седмица повечето водещи световни блогове за музика се прехласнаха по ремикса на „Born Free“, дело на американския DJ Soy​Sauce. Ако трябва да съм честна, на мен оригиналът ми допада много повече, но версията на SaySauce даде някаква гласност на проектите на Stalking Gia… което си е потенциал за „Born Free“ да се превърне в един от инди хитовете на предстоящото лято.

Ако песента ти допада,  можеш да я споделиш с приятели чрез бутоните по-долу:

Stalking Gia Born Free picture

Share