Нотки добро настроение: Caotico – „Bad Heart“

Ако търсиш песен, която още с първите си нотки ще пробие като слънчев лъч облаците на лошото ти настроение, то обезателно чуй „Bad Heart“ на шведското поп дуо Caotico:

„Bad Heart“ (2014) спокойно се числи към тези песни, които можеш да запееш само след 1-2 слушания – или с други думи, тя е потенциален комерсиален хит. Особено подходяща е за разкършване след тежък работен ден, или за слушане в кола. Въпреки това, в нея има нещо дръзко, което я откроява от купищата кандидати за най-пускано радио парче. Спорно е обаче дали това е текстът на песента, който залага на предъвканата тема за любовта между лошото момче и доброто момиче:

I’ve been passing out every Friday night
Since you were a child
Please don’t pick me up
Cause I will let you down

Аз лично никога не бих си и пуснала песента, ако първо бях прочела текста, но за щастие я чух случайно в IndieShuffle и подходих  без предразсъдъци.

Бандата Caotico e сформирана през 2012 г. от братята Joel и Erik Dunkels. Двамата почти моментално подписват договор с гиганта Sony Universal, след което цели 4 от песните им достигат високи позиции в шведските чартове. Уви, успехът им в чужбина е повече от минималистичен и с едва 2 500 последователи във Facebook и скромен брой гледания в YouTube, Caotico повече напомнят на току-що проходила инди банда, без солиден лейбъл зад гърба си. Мисля си, че Universal определено трябва да вложи повече за реклама на това електронно дуо, защото потенциалът е безспорен и биха имали успех дори и на родна земя.

Ако „Bad Heart“ те е грабнала, сподели публикацията с приятелите си чрез бутоните по-долу.

Share