Красота под микроскоп: A Love Like Pi – „Jack and the Giant“

Ако искаш да чуеш и видиш нещо наистина различно, то ти препоръчваме да гледаш музикалния клип към песента „Jack and the Giant“, дело на американското електронно трио A Love Like Pi.

И все пак, какво е специалното на това видео?

Всички поразителни ефекти, уловени от камерата, са създадени само с помощта на ферофлуид и обикновени домакински потреби – хранителни оцветители, вода и сапун! С други думи, ето как се създава нещо уникално с микроскопичен бюджет!

„Jack and the Giant“ е за увеличаващата се пропаст между теб и въображението ти, докато порастваш и остаряваш“, споделят от A Love Like Pi. „Предизвикателството пред нас беше да създадем свят, който изглежда експанзивен; да проследим персонаж, с който лесно можеш да се асоциираш;  да подчертаем тематиката на песента… и всичко това в пространство, не по-голямо от чаша на Петри*.“

В действителност клипът е достатъчно абстрактен, за да може да се видят най-различни тематики и мотиви. Ако приемем, че малките балончета са метафора на хората, то „плуването“ им през най-различни цветове може да се тълкува като преминаването през различни етапи на живота – периоди на невинност, опознаване на света, любов, топлина, разочарования, скърби – взривоопасна смесица между щастие и нещастие, и способност да се открива красивото в света…

Засега видеото има едва 600+ гледания в YouTube, но е доста вероятно да стане вирално в бъдеще, още повече че самата песен е изключително мелодична и смислена като текст.

„Oh the choice
to be Jack or be the Giant when we were boys
but we became
the skeptic villagers, we no longer play those silly games
what a shame“

Сингълът „Jack and the Giant“ е част от едноименното ЕP, издадено през 2014 г, което можеш да поръчаш от iTunes още сега.

*чаша на Петри – съд за култивиране на колонии от микроорганизми в лабораторни условия.

A Love Like Pi

A Love Like Pi

Share