Инди електро революция: Modeselektor с DJ сет в София!

Новата година започва ударно за инди сцената у нас с взривяващ DJ сет! На 24-ти януари в Студио „Орфей“, София, ще се подвизава виден представител на немската независима електронна сцена, а именно… Gernot Bronsert от Modeselektor!  Събитието е част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat.

Феновете на революционно-хаотичния микс от електро, хип хоп и дъбстеп на Modeselektor, разбира се, веднага ще се завтекат да си купуват билети, но за останалите, ето малко повече информация за това защо този DJ сет наистина си струва да бъде посетен на живо.

И така, кои са Modeselektor?

Двама берлинчани – Gernot Bronsert и Sebastian Szary – стоят зад целия успех на проекта Modeselektor. Дуото е известно със странната смесица от глич, електро хаос, хип-хоп, грайм, дъбстеп, техно, както и с умението да вдига тълпата на крака с всяко парче.

Техният „музикален хаос“ често хвърля критиците в шок и ги кара да измислят нови и нови пароними, за да се улови най-точно духът на свободата и революцията, прокрадващ се във всяка нота на създаденото от Bronsert и Szary. “Щастлив метъл“, „психиделично електро“, „отровен рап“ – това са само част от определенията за същността на сътвореното от Modeselektor. Повечето музиканти биха казали, че подобни смесици на стилове са кардинална грешка, но след 20 години на сцената, Modeselektor са доказали безспорно, че „грешката е вярна“ и анархията в музиката не разрушава, а гради.

Сред най-големите успехи на бандата, създадена малко след падането на Берлинската стена, са наградата „Най-добър дъбстеп и грайм артист“ на престижните „Beatport Awards“ през 2008-ма, множество колаборации с известни артисти, включително Thom Yorke, а също и договор с  най-емблематичния техно лейбъл в света „BPitch Control“.

Албумите и миксовете на Modeselektor, някои издавани под шапката на „BPitch Conrol“, а други чрез собствения лейбъл „Monkeytown Records“, често се определят „извън нормите“ на издаваната досега електронна музика и обират овациите както на публиката, така и на видните музикални критици.

Паралелно с всичко това, от 2002-ра насам дуото пише нова електронна музикална история с друг от тяхната порода – електронния продуцент Apparat. Тримата заедно създават музикалния проект на име Moderat. Последната продукция, родила се от съвместната им колаборация, е албумът, озаглавен „II“.

Смесицата от енергичните бас удари на Modeselektor и по-тъмната, бавна и енигматична музика на Apparat превръща продукцията им в перфектна синергия от звуци, които осигуряват динамично музикално преживяване – нещо, което всеки електронен фен е длъжен „да си причини“.

 Повече информация за събитието

Ако музиката на Modeselektor и Moderat те е заинтригувала, то побързай да си запазиш билет за страхотния DJ сет, който ще включва най-култовите им творения!

Билети „Ранно пиле“: 20 лв. – само в магазин „Яко“, ул. Граф Игнатиев 43, и на тел. за резервация 0886 33 33 67.
Стандартни билети: 25 лв. – налични онлайн и в мрежата на Eventim.bg /магазини Германос, Пикадили, ОМВ, НДК, Офис 1 и др./

Мястото на самото събитие е Студио „Орфей“, София, ул. Самоков 60, зад Интерпред, а партито започва на 24 януари 2015 г., точно в 22.30 ч.!

За повече информация, съветваме те да следиш събитието „MODESELEKTOR DJ Set presented by EventEase“ във Фейсбук.

Мodeselektor в Интернет:

www.modeselektor.com
Официален канал в YouTube
Официална страница във Фейсбук

Share