Пресечни точки: Keep Shelly in Athens – „Oostende“

Възможна или не е любовта от разстояние – това е въпросът, който терзае гръцкото дуо Keep Shelly in Athens във видеоклипа към песента „Oostende“ (2013).

Меланхоличното поп звучене на парчето, съчетано с нежните вокали на Sarah P., пасва идеално за концепцията за случайно намерената и изгубена лятна любов. В интервю пред The 405, вече бившата вокалистка на групата споделя, че „Oostende“ разказва историята на двама души, които живеят много далече един от друг, но пък затова когато са заедно, всяко тяхно преживяване остава специално. Пресечна точка за двамата е малкото курортно градче в Белгия Остенде, и оттам идва и името на песента.

Музикалното видео се придържа стриктно към този сюжет, като особено впечатляващи са паралелите между мъгливия, самотен и студен свят на момичето от двойката, и яркото слънце, високите температури и забързания градски ритъм в живота на младия мъж.  Клипът, изпълнен с метафори, е дело компанията Feel Good Lost, познати на широката публика с работата си по феноменалното видео към „Take Me To Church“ на Hozier.

Мистиката винаги е заобикаляла Keep Shelly in Athens. Основателят на дуото RПЯ пази самоличността си в пълна тайна от медии и фенове – на всички промо снимки на групата лицето на RПЯ остава скрито, а самият той не обича да дава интервюта или да се среща с почитатели.

От началото на 2014 г. Sarah P. вече не е член на Keep Shelly in Athens. Нейното място е заето от сънародничката й Myrtha, която има аналогично мек и приятен глас, както можем да се уверим в първото й общо парче с RПЯ – „Fractals“.

Keep Shelly in Athens - At Home

„Oostende“ е част от първият албум на „Keep Shelly in Athens“ – „Home“ (2013).
Любопитен факт е, че върху предната обложка на албума (на снимката)
липсват всякакъв текст и обозначителни знаци.

Share