Уютното ухание на зимата: Bath & Body Works „Gingerbread Latte“

Те са различни, дръзки, привличащи вниманието. Открояват се от обичайно срещаните продукти по дрогериите и опаковките им загатват за вълшебно изживяване. По уникалния им дизайн ще ги познаете – това са ароматните колекции на Bath & Body Works, култов американски бранд с над 25-годишна история. Продуктите на марката най-сетне навлизат и по нашите земи, но към момента се предлагат в един-единствен магазин в София (Debenhams) и онлайн, което ги прави ценна находка за всяка тяхна притежателка.

Аз самата открих Bath & Body Works тази есен – вниманието ми беше приковано от техните серии с нестандартно ухание на… тиква. Поръчах си лосион за тяло „Pumpkin Cupcake“ колкото да го пробвам, като честно казано си мислех, че половината шише ще остане неизползвано (следвайки съдбата на много негови козметични побратими, дочакали срока си на годност безславно в шкафа). Всъщност лосионът до такава степен ме плени с вкусния си аромат и нежната текстура, че го нанасях на ръцете си по няколко пъти на ден, с повод и без повод.

Когато от Bath & Body Works Bulgaria обявиха, че ще внесат коледната и зимната колекция от САЩ, без колебание си набелязах още продукти за тестване. Понеже си падам по събуждащи апетита аромати, този път се спрях на обещаващия ухание на „джинджифил, кафе и мляко“ спрей за тяло „Gingerbread Latte“.

Bath and Body Works - Зимна колекция козметика
Част от коледната колекция на Bath & Body Works за 2016-а.
Първи впечатления от „Gingerbread Latte“

Спреят за тяло е 236 ml, криещ уханието си в пластмасово и обсипано с брокатени декорации шишенце. Продуктът пристигна, опакован с брандирана червена панделка на Bath & Body Works.

Капачката се затваря стабилно и предпазва спрея от разливане дори при транспортиране в куфар. Самият спрей е напълно прозрачен, с лека, немазна консистенция.

Аз лично очаквах силен джинджифилов аромат още от тестовото пръсване във въздуха, но вместо това улових единствено мириса на ванилия. „Gingerbread Latte“ разкри магията си чак когато се срещна с кожата ми.

Нотки и въздействие

Според описанието в официалния сайт на Bath & Body Works„Gingerbread Latte“ ухае по следния начин:

  • Върхови нотки: джинджифиловият сладкиш на Дядо Коледа, глазирана круша, портокалови кори;
  • Средни нотки: кафява захар, ванилово лате;
  • Базови нотки: бита сметана, меко сандалово дърво, пухкав мускус.

Веднага щом вдъхнах аромата на „Gingerbread Latte“, в съзнанието ми изскочиха божествено вкусните сезонни лате напитки в Starbucks. Имах чувството, че усещам топлината на чаша в ръката си, а устните ми всеки момент ще се докоснат до сметанов топинг, криещ под себе си целия уют на любимото кафе с мляко.

Gingerbread Latte - ревю на продукт

Макар че е посочено като средна нотка, ваниловото лате почти изцяло доминира аромата още от първото впръскване – ако се концентрираш обаче, можеш да доловиш и мирис на джинджифилова бисквитка, която сякаш те чака да я отхапеш. След около десетина минути уханието се разгръща за луксозните, но много деликатни мускусни нотки, подсказващи, че вълшебният аромат, който те обгръща, е създаден и за да привлича вниманието на противоположния пол.

Любопитно е, че в съставките на продукта е посочено алое, което би трябвало да успокоява и освежава. Кожата ми е суха и спреят по никакъв начин не успя да я раздразни,  но със сигурност не бих могла да разчитам на него за овлажняване, запазена марка за кремовете и лосионите.

Трайност на аромата

„Gingerbread Latte“ е дискретен аромат с впечатляваща дълготрайност за спрей за тяло – продължавах да го усещам близо 7 часа (!) след еднократното впръскване върху китката си. Със забележителния си обем от 236 ml спреят определено няма да се изразходва бързо, при положение че може да се ползва с честотата на пръскане с парфюм.

Изводи и оценка

Спреят за тяло „Gingerbread Latte“ има сладък, мек аромат, придаващ чувство на уют през кратките зимни дни. Неминуемо ще допадне на всички почитателки на кафе с мляко, защото продуктът сякаш е уловил уханието на пухкавата пяна на топлата напитка и я е направил още по-изкушаваща.

Ароматът е траен, но ненатрапчив, със силен акцент на ваниловите нотки. „Gingerbread Latte“ е икономичен и със сигурност ще ми стигне поне до март, когато традиционно се прехвърлям на цветно-плодови парфюмни групи.

Оценка: ★ ★ ★ ★ ★ (челно място на козметичната тоалетка за настоящия сезон!).

P.S. Закупих своя спрей за тяло на цена от 34 лв. по обичайния начин за марката – чрез лично съобщение към страницата на Bath & Body Works Bulgaria.

Това ревю НЕ е спонсорирано по никакъв начин от Bath & Body Works.

Share