Спри и открий себе си: The Northern Empty – „Rest My Bones“

Започваме 2017-а с гръм, трясък и американски алтърнатив фолк. Бързаме да споделим най-любопитното ни попадение от последните дни – сингъла „Rest My Bones“ на денвърската банда The Northern Empty.

„Песента е напомняне да правиш паузи, да си поемаш дъх, докато намериш най-здравословното темпо на живот за самия теб“, споделят от групата.

Жизнерадостна и зареждаща с енергия, „Rest My Bones“ приляга чудесно на неизбежния, може би дори наивен оптимизъм, обзел всички ни от сменянето на цифрата в календара. Пусни си песента и се приготви за огромната усмивка, която ще изгрее на лицето ти; предупреждаваме, че може да поискаш даже да потанцуваш.

Изтегли „Rest My Bones“ от NoiseTrade / Bandcamp безплатно или срещу каквато сума пожелаеш да дариш, за да подкрепиш бандата. Алтернативна опция за теглене, разбира се, е iTunes.

The Northern Empty изгряват на музикалния небосклон през 2015 г. Въпреки краткия си период на сцената, вече могат да се похвалят с интересно постижение: дебютното им LP „Suzie“ достига до #25 в класацията на iTunes „Singer/Songwriter“. Определят музиката си като повлияна от популярни групи като The Head and the Heart, Of Monsters and Men и др.
В момента  работят по нов албум, който очакваме до края на годината.

The Northern Empty - лого

Share